Atunci cand cauti cele mai mici preturi siguri le gasesti aici.

Care este diferenta intre vata bazaltica si vata minerala?

Care este diferenta intre vata bazaltica si vata minerala?

Vata minerala si vata bazaltica sunt ambele utilizate ca materiale de izolare termica, dar exista cateva diferente cheie intre ele:

  1. Compozitie: Vata minerala este fabricata din fibre de sticla, in timp ce vata bazaltica este fabricata din fibre de bazalt, un tip de roca vulcanica.
  2. Rezistenta la foc: Vata minerala este mai rezistenta la foc decat vata bazaltica, aceasta din urma arzand mai usor si mai repede.
  3. Rezistenta la umezeala: Vata minerala este mai rezistenta la umezeala decat vata bazaltica, aceasta din urma fiind mai sensibila la umiditate si mai propensa la a se contracta si a se distruge in cazul in care nu este protejata corespunzator.
  4. Ecologie: Vata bazaltica este considerata mai ecologica deoarece este fabricata din materiale naturale, in timp ce vata minerala este fabricata din sticla care poate fi considerat ca un material ecologic mai putin "curat"
  5. Pret: Vata bazaltica este, in general, mai scumpa decat vata minerala
  6. Absorbtie de sunet: Vata bazaltica poate fi utilizata pentru a izola fonic si termic in acelasi timp, vata minerala nefiind foarte buna la izolarea fonica.

Mai jos ai cateva modele, iar daca dai click pe poza, vei ajunge in pagina cu elementele de izolare gata filtrate!

Spor la treaba!

Alexandra Coperi
Autor: Alexandra Coperi

Sunt pasionată de cărți și îmi dedic mult timp cititului. Ador să explorez diferite genuri, de la fictiune la non-fictiune, și să mă pierd în lumi inventate și povești captivante. Cărțile îmi oferă o perspectivă nouă asu...

;