Atunci cand cauti cele mai mici preturi siguri le gasesti aici.

Ce este paratraznetul si cum se alege? Modele de paratraznet

Ce este paratraznetul si cum se alege? Modele de paratraznet

Un paratraznet este un dispozitiv care este instalat in scopul de a proteja o cladire sau o structura impotriva descarcarilor electrice atmosferice (trasnete). Paratraznetul este format din sistemul de captare a trasnetelor, conductoare de legatura si conductoare de dispersie.

Exista mai multe tipuri de paratraznete, cum ar fi:

  • Paratraznetul cu varf: este cel mai comun tip de paratraznet, format dintr-un varf metalic instalat in varful cladirii si conectat la conductoare de legatura si de dispersie care sunt instalate in jurul cladirii.
  • Paratraznetul cu plasa: este format dintr-o plasa metalica instalata la varful cladirii si conectata la conductoare de legatura si de dispersie.
  • Paratraznetul cu acoperis: este format dintr-un acoperis metalic conectat la conductoare de legatura si de dispersie.

Cand se alege un paratraznet, trebuie sa se ia in considerare urmatoarele criterii:

  • Inaltimea cladirii: Inaltimea cladirii va determina varful sau punctul cel mai inalt al paratraznetului.
  • Zona geografica: Zonele cu frecventa mai mare a trasnetelor necesita un paratraznet mai puternic.
  • Materiale de constructie: Anumite materiale de constructie, cum ar fi acoperisurile din tabla sau din metal, pot fi utilizate ca parte a paratraznetului.

Este important sa se lucreze cu un specialist in paratraznete pentru a va asigura ca paratraznetul ales si instalat este adecvat pentru nevoile si conditiile specifice ale cladirii.

Alexandra Coperi
Autor: Alexandra Coperi

Sunt pasionată de cărți și îmi dedic mult timp cititului. Ador să explorez diferite genuri, de la fictiune la non-fictiune, și să mă pierd în lumi inventate și povești captivante. Cărțile îmi oferă o perspectivă nouă asu...

;