Atunci cand cauti cele mai mici preturi siguri le gasesti aici.

Tiramisu cu Ciocolată și Fructe de Pădure

Tiramisu cu Ciocolată și Fructe de Pădure

Cum se face Tiramisu?
Cum se face sa iasa si mai bun decat de obicei? Adauga-i pe langa stropul acela de imaginatie inca ceva!

Ingrediente:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 200 g piscoturi savoiardi
  • 100 ml cafea espresso
  • 50 g ciocolata neagra, rasa
  • 150 g fructe de padure (zmeura, afine, capsuni)
  • Cacao pudra pentru decor

Instrucțiuni:

Incepe prin a separa ouale. Bate galbenusurile cu 75 g de zahar pana cand obtii o compozitie deschisa la culoare si cremoasa. Adauga mascarpone si extractul de vanilie si amesteca bine pana la omogenizare.

Intr-un alt bol, bate frisca lichida pana cand devine consistenta si formeaza varfuri moi. Adauga treptat frisca in amestecul de mascarpone, amestecand usor pentru a nu elimina aerul din compozitie.

Intr-un alt bol curat, bate albusurile cu 25 g de zahar pana cand obtii o spuma ferma si lucioasa. Adauga treptat albusurile in compozitia de mascarpone si amesteca cu miscari delicate de jos in sus.

Intr-un vas adanc, amesteca cafeaua espresso cu 1 lingura de zahar si las-o sa se raceasca.

Incepe sa asamblezi tiramisu-ul. Inmuie fiecare piscot savoiardi in cafea pentru cateva secunde si aseaza-le intr-un strat pe fundul unui vas de servire.

Adauga jumatate din crema de mascarpone peste stratul de piscoturi. Presara jumatate din ciocolata rasa si jumatate din fructele de padure.

Continua cu un alt strat de piscoturi inmuiate in cafea, apoi adauga restul de crema de mascarpone, ciocolata rasa si fructele de padure.

Acopera vasul cu folie de plastic si lasa tiramisu-ul sa se refrigerze cel putin 4 ore sau peste noapte, pentru a permite aromelor sa se amestece.

Inainte de servire, presara cacao pudra generos pe partea de sus a tiramisu-ului.

Serveste portii generoase de tiramisu cu ciocolata si fructe de padure, pentru un desert elegant si savuros.

Acest tiramisu cu ciocolata si fructe de padure va adauga o nota speciala gustului clasic al acestui desert italian indragit.


Alexandra Coperi
Autor: Alexandra Coperi

Sunt pasionată de cărți și îmi dedic mult timp cititului. Ador să explorez diferite genuri, de la fictiune la non-fictiune, și să mă pierd în lumi inventate și povești captivante. Cărțile îmi oferă o perspectivă nouă asu...

;